-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce6
-
Celkový čas30 minut
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater je lahodná například pro přípravu svačin či jako malý dárek pro Vaše blízké. Stačí si připravit hezkou uzavíratelnou skleničku a dárek, který jistě potěší každého milovníka paštik je na světě. Tuto paštiku z kuřecích jater zvládne i začínající kuchařka a navíc Vám nezabere moc času. My si připravili paštiku s tymiánem a brusinkami, které dodají paštice vynikající nádech. Na závěr jsme paštiku ozdobili brusinkami a mandlemi. Servírování záleží pouze na Vás, my podáváme s čerstvým pečivem. Tuto paštiku doma připravuje jednou za čas, ale pokaždé se na ni všichni těšíme.
Suroviny na přípravu domácí paštiky:
- Kuřecí játra – 500g
- Máslo – 200g + 50g na osmahnutí jater
- Tymián – 1 větvička čerstvého + pár snítek na ozdobu
- Brusinky – 70g + pár brusinek na ozdobu
- Česnek – 1 stroužek
- Šalotka – 1ks
- Sůl, pepř, muškátový oříšek – na dochucení
- Smetana ke šlehání – 150ml
Postup přípravy domácí paštiky:
- Játra omyjeme, očistíme, osušíme a překrájíme na polovinu.
- Na cca 50g másla necháme zesklovatět pokrájenou šalotku najemno a nasekaný česnek, přidáme větvičku tymiánu a necháme rozvonět.
- Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, ale uvnitř musí zůstat růžová.
- Osolíme, přidáme pepř, muškátový oříšek, přilijeme smetanu a necháme minutu probublávat, pak stáhneme z plamene a necháme vychladnout.
- Přendáme vše do mixéru, přidáme 150g měkkého másla, rozmixujeme dohladka a podle chuti ještě případně dosolíme.
- K rozmixované směsi přidáme brusinky a urovnáme do misek. Vezmeme si zbylých 50g másla, rozehřejeme, necháme trošku zchladnout a do každé naplněné misky paštikou, nalijeme navrch trošku másla.
- Necháme ztuhnout v lednici.
- Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
TIP: Kdo má raději mandle, může si do paštiky přidat mandle na plátky či jako ozdobu navrch paštiky. Zdobit můžete také zbylými snítky tymiánu.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review